Eltört izzítógyertya kiszerelés, Vw passat

Eltört izzítógyertya kiszerelést kellett végeznünk egy vw passat 2.0 CR TDi motoron. Azzal keresett meg minket az ügyfél, hogy nem tudják kiszedni a szervízben, és így elküldték. Kérdezett 3 db szervízt, hogyan lehetne megoldani ezt a problémát, majd mindenki rávágta, hogy egyszerű: hengerfejet le kell, hogy szereljék.

Ügyfelünknek szerencsére ezt nem engedte meg, és kicsit szétnézett az interneten, mikor megtalált minket. Felhívott, és időpont egyeztetés után, az eltört izzítógyertya kiszerelést elvégeztük.

Erről a motorról van szó, amiben az eltört izzítógyertya volt.

Vw passat 2.0 motor, eltört izzítógyertyával
Vw passat 2.0 motor, eltört izzítógyertyával

Ritka típusok egyike, mert az izzítógyertyákhoz rendkívül jól hozzáférni. Szeretjük is ezt a típust. Szinte azon motortípusok egyike, ahol alig alig kell leszerelnünk 1-2 apróságot ahhoz, hogy hozzáférjünk az izzítógyertyákhoz.

Vw passat eltört izzítógyertyával
Vw passat eltört izzítógyertyával. Be is karikáztam az eltört izzítógyertyát. Ennyi látszik belőle.
vw passat törött izzítógyertyák kiszedve
Vw passat törött izzítógyertyák kiszedve.

Az eltört izzítógyertyán látszik a bekarikázott részen, hogy miért nem akart kijönni. Annyira megfogta a korom, hogy simán eltört inkább az izzítógyertya, de a korom el nem engedte volna. De szerencsére megtudtuk oldani a kiszerelést. Így az ügyfél nagyon örült, nem kellett neki leszereltetnie a hengerfejet. Minden téren jól járt. Időben is pár óra alatt készen lett az autója, és árban is töredékébe kerül, mintha a hengerfejet szerelnék le.

Passat izzítógyertya beszerelve
Passat izzítógyertya beszerelve

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy minden általunk beszerelt izzítógyertyát VASTAGON bekenünk berohadás gátló pasztával. Egyik sem csodaszer, de legalább megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet, hogy minél később gyógyuljon bele ismét.

Illetve sokszor találkozunk olyan esettel is, (más típusoknál) hogy a víz odafolyik az izzítógyertyák tövéhez. Ilyen esetben is nagyon fontos, hogy az izzítógyertya töve körül is vastagon álljon a paszta, zsír. Minél jobban taszítsa a vizet a menetes résztől. De persze a legjobb megoldás ezen felül, a víz befolyás megszüntetése.

Ha törött izzítógyertya kiszereléssel kapcsolatban érdeklődik, ide kattintva megtalálja elérhetőségeinket.