Törött izzítógyertya kiszerelés

Törött izzítógyertya kiszerelés szolgáltatás

Legtöbb átlagos autószervíz számára a törött izzítógyertya kiszerelés komoly akadályokat okoz. Ami azt kell mondjam természetes. Hiszen az autójavítás mára annyira sok féle irányba elment, hogy már specializálódni érdemes külön külön szakterületekre.

Mi is így tettünk: törött izzítógyertya kiszerelés az egyik fő szakterületünk. Ehhez rendelkezünk a legtöbb típushoz célszerszámokkal, szakmai tapasztalattal, és saját gépműhellyel (egyedi kiszedő szerszámok készítése).

Az alábbi képeken bemutatok néhány eltört izzítógyertyát, amelyekhez hívtak minket, és természetesen sikeresen megoldottam.

Mercedes törött izzítógyertya kiszedés
Mercedes törött izzítógyertya kiszedés.

A fenti képen az izzítógyertyának a legvége, az izzítórúd, izzítóvég törött bele. Úgy gondolta egy versenyző, hogy belefúr a közepébe. Ezzel semmi baj nem lett volna, de a fúró beletört, és elment, feladta a harcot. Az autó eladták. Gondolom emiatt adták el, mert igen költséges lett volna a hengerfejet leszedni. Az új tulaj sem tudta ezt, és az autószerelő sem. Csak amikor odamentem, akkor láttam, hogy ezzel bizony már küzdöttek. Megoldottam a kiszedését. De hangsúlyozom más után nem szoktam elvállalni már. Aki belekezdett őneki kell befejezni is a törött izzítógyertya kiszerelés munkát:-)

bmw mini törött izzítógyertya kifúrás
BMW motoros Mini-ből törött izzítógyertya kifúrás.

Ebben az esetben is rettentő költséges lett volna leszerelni a hengerfejet az 1db törött izzítógyertya miatt. Néhány faluval arrébb történt az eset. Kimentünk a helyszínre az autószerelőhöz. BMW típusknál többnyire csak leszerelt szívótoroknál férünk hozzá normálisan a törött izzítógyertya kifúrást megcsinálni.

Jellemző BMW motorokra, hogy rengeteg izzítógyertya beletörik. Legtöbbjük kiszedhető. De azonban hangsúlyozzuk, hogy ne kezdjenek el belefúrni, és egyéb ötletes megoldásokat alkalmazni: pl: beletörnek csavarkihajtókat, belehegesztenek,reszelő nyelet törnek bele, torx bit fejet beletörnek. Ilyen eseteket azonnal elengedjük. Szerszámacélt törnek bele, azokat szerszám acéllal kiforgácsolni nem lehet. Ott csak a hengerfej leszerelése, és szikraforgácsolási eljárás segít.

Ha megszeretné tekinteni izzítógyertya kiszedés, izzítógyertya kifúrás árlistánkat, akkor ide kattintva megteheti.

Ford 1.6 Hdi törött izzítógyertya vég kiszedése
Ford 1.6 HDI törött izzítógyertya vég kiszedése

1.6 HDI motoroknál a leggyakoribb törési eset, hogy csak az izzítógyertya legvége törik bele a hengerfejbe. Sok esetben megijednek, hogy úristen most mi lesz 🙂 Ki tudjuk szedni ezeket a végeket is. A lényeg, hogy ne kezdjenek bele, belefúrni és hasonlóak, mert könnyen tönkre lehet tenni, és akkor már én sem fogom tudni megoldani. 1.6 HDI motorból törött izzítógyertya véget csak kiszállással szedek ki.

Társoldalunk: https://porlaszto-kiszedes.hu/eltort-izzitogyertya-kiszedes-kifuras/

pd tdi törött izzítógyertya kiszedő
Nagyon ritkáén Pd tdi törött izzítógyertya kiszedést is csinálunk. De korlátozottan.
pd tdi izzítógyertya menet sérült
Pdtdi izzítógyertya menet sérült. Az izzítótyertyát annyiszor tekerték ki-be, ki-be, mert szorult, hogy a menete teljesen szétrágódott.
2023-as vw trasporter 2.0 törött izzítógyertya
2023-as vw trasporter 2.0 törött izzítógyertya. Ráadásul nyomásérzékelős izzítógyertya. Nagyon kevesen vállalják a nyomásérzékelős izzítógyertya kifúrását. De megoldottuk 🙂
hyundai törött izzítógyertyák kifúrása
Hyundai törött izzítógyertyák kifúrása
hyundai tucson eltört izzítógyertyával, kiszerelt motorral
Hyundai tucson eltört izzítógyertyával, kiszerelt motorral. Másképp nem férni hozzá.